Christian testar Tierra Ace Pant

Christian Edelstam är bergsguide och guidar sina gäster världen över. Under en säsong sliter han på kläder motsvarande vad en normal användare gör under mer än fem år. När Christian skickade sina använda Ace Pants till gänget på Tierra var det efter ungefär 300 dagars användning på berget. Och visst hade byxorna åldrats med värdighet?

– De har blivit som ett par väl ingångna skor. Jag har använt byxorna mest för topptur, isklättring och alpin klättring. Men även vandring, skridsko, klippklättring med mera, säger Christian.

Förutom att arbeta som bergsguide är Christian en del av Tierras testteam som består av meriterade bergsguider och användare utöver det vanliga. Tierra låter sitt testteam sätta kläderna på prov redan i prototypstadiet för att kunna ta tillvara på kommentarerna på riktigt, och göra ändringar utifrån testteamets önskemål innan plaggen går till slutlig produktion.

Christian fick sina roströda Ace Pants hösten 2015 för att sätta den nya färgen på prov. När byxorna 300 bergsdagar senare kom tillbaka till Tierra-kontoret var de väderbitna och hade skador från skidornas stålkanter och stegjärnstramp. De hade såklart varit på en hel del spännande platser även om Christian ödmjukt tonar ned byxornas (och sina) bedrifter.


Christians Ace Pant till vänster efter 300 dagars användning.

– De har naturligtvis varit på några berg. Förra sommaren var byxorna under loppet av fem dagar på fem av Alpernas sju högsta toppar plus Matterhorn. De var också nära att ramla ner i en glaciärspricka på Grönland.

Ace Pant har blivit en klassiker från Tierra. De är slitstarka och stretchiga med väderskydd och används främst för topptur, skridsko och isklättring men är en genomarbetad byxa som passar många äventyr. Ace Pant är inte bara en favorit hos Tierras testteam utan även hos professionella användare som Alpina fjällräddningen och Åre lavincenter.

– Jag önskar att Ace Pant fanns i sju färger, en för varje dag i veckan, säger Christian skämtsamt.

Tierra Ace Pant hittar du på Naturkompaniet >>

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 112 artiklar till inom " Blogg, Friluftsutrustning, Historien om, Klättring"