Att se glädjen i min dotters ögon när hon tog sina första paddelstag var en otrolig känsla!

Vi bor mitt i Stockholm och det är inte alltid lätt att i vardagen hinna ta sig ut och uppleva naturen. Min dotter Evy föddes med Mowat-Wilsons syndrom, ett funktionshinder som innebär nedsatt motorik, inlärning och kommunikation. Evy pratar inte men kan ett antal enklare tecken. Dock älskar hon äventyr, att vara i naturen och på sjön. Idag efter skolan så tog vi oss ner till en kajakuthyrning vid Långholmen där vi hyrde en tvåmans-kajak. Tidigare har Evy suttit i mitt knä i en enmanskajak och fått hålla i min paddel samtidigt som jag paddlar. Idag är det dock premiär för henne att sitta själv, med egen paddel i främre sätet i tvåmans-kjaken. Redan på bryggan spritter hon av förväntan över vad som ska ske. På med flytvästarna. Jag lyfter ner henne i framsätet och hon får sin paddel, hon vägrar dock ha en mindre barnpaddel utan vill ha en fullstor vuxenpaddel. Vi skjuter ut och Evy skiner upp som en sol. Första egna paddeltagen. Så stolt! Jag känner sådan glädje över att kunna dela en sådan härlig upplevelse med min dotter!

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 111 artiklar till inom " Äventyret runt hörnet, Blogg, Paddling"