BLOGG, NATUR OCH MILJÖ

Miljonstöd till Kungsleden

Naturkompaniets kundklubb, Naturkompaniet 365, skänker varje år 1 % av medlemmarnas kundklubbsbonus till ett frilufts-, natur- och miljöprojekt. Medlemmarna har nu sagt sitt genom röstning och kommit fram till att över 1 miljon kronor ska delas ut till Svenska Turistföreningen, STF och deras insamlingskampanj Stötta Kungsleden där insamlade medel går oavkortat till att bevara fjällvärldens vackraste och mest besöka leder. Den exakta summan i år är 1 010 350 kr. Pengarna öronmärks till rustning av STFs fjällstuga i Alesjaure och en ny bastu vid STF Kaitumjaure. – Ett stort tack till Naturkompaniets medlemar. Vi blev ofantligt glada när vi fick veta att Stötta Kungsleden röstats fram som vinnare. Pengarna kommer att möjliggöra att fler kan besöka fjällvärlden, även i framtiden. De stugor som finns längst Kungsleden åldras och behöver löpande underhåll. Det är allt från tak, fönster och inredning, men även rastplatser och spänger. Kungsleden har varit tillgänglig att vandra på i över 100 år, och har vi stugor i fint skick kan vi fortsätta välkomna till världens vackraste vandringsled även i framtiden, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på STF.

– Under förra veckan var jag uppe och besökte STF Alesjaure och STF Kebnekaise tillsammans med STF. Bastun i Kaitumjaure är ett bra exempel på hur vi kan göra äventyret mer bekvämt för besökarna. Jag är stolt över att vi på Naturkompaniet tillsammans med våra medlemmar kan bidra till bevarandet av den här vackra miljön som ger så många personer energi, kraft och ett härligt naturäventyr, säger Henrik Hoffman, vd för Naturkompaniet.

När Naturkompaniet startade kundklubben ville de erbjuda medlemmarna ett väldigt bra argument för att gå med, nämligen för att också ha möjlighet att stödja ett välgörande ändamål. 1 % per medlem är inte så mycket, men alla kundklubbsmedlemmars samlade bidrag blir en ansenlig slant. Naturkompaniet har tidigare skänkt pengar till Världsnaturfonden och Min Stora Dag.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 110 artiklar till inom " Blogg, Natur och miljö"