BLOGG

På cykel genom USA – del 1

Naturkompaniet sponsrar just nu två entusiastiska grabbar i 20 års åldern som skall cykla genom USA, från östkust till västkust. Det är Adam Hanberger och Matthias Tillander (båda 20 år från Linköping) som skall genomföra äventyret som beräknas ta 75 dagar. De kommer att ta sig från östkusten genom ”bibelbältet” och Florida, Alabama, Mississippi, Arkansas, Oklahoma, Texas, Colorado och Klippiga bergen, vidare genom Arizona, Grand Canyon och Nevadaöknen för att slutligen, om allt vill sig väl, nå Kalifornien.

Just nu befinner sig grabbarna i Birmingham, Alabama. De började i Jacksonville, Florida och har tagit oss ungefär 75 mil på sex cykeldagar och en vilodag. De cyklar ungefär 9 till 14 mil per dag beroende på dagskondition och yttre omständigheter. Nedan ser ni lite bilder från turen.

Utdrag ur Adams dagbok

”Första dagen blev händelserik. Vi kom inte iväg förrän 16.00 då cyklarna anlände sent. Jag blev påkörd av en bil i första korsningen. Vi hade grönt ljus och körde, men det gjorde en annan kvinna också – man räknar inte med cyklister här. Jag klarade mig med ett vint hjul. Under premiärdagen hann vi med att döda en ekorre som sprang ut på vägen, fick tre punkteringar, varav de två sista var i ösregn och mörker för att komma fram vid 01. Tur att vi tog med oss reflexvästar, annars hade det inte varit genomförbart. Ingen mer cykling i mörker om det inte är helt nödvändigt har vi lovat oss själva. Tråkigt och farligt.

Vi tog oss genom Florida och Lake city till Valdosta, Georgia och Albany, till Eufaula, Alabama, till Montgomery, Alabama och nu Birmingham, Alabama. det är platt, vårigt och fint väder här. Vi cyklar mot nordväst och kommer snart att möta kallare temperaturer. Mot Denver väntar Rocky Mountains och vi har tuff cykling framför oss.”


På bilden ser ni grabbarnas tält som är ett Fjällräven Akka View

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 110 artiklar till inom " Blogg"