BLOGG, FAMILJEÄVENTYR, PADDLING, VANDRING

Personalen tipsar om Halmstads bästa utflyktsmål

Halmstadsbutiken har precis packat upp efter att flyttlasset har gått till en mer central adress. Nu kommer kunderna ha ännu lättare att hitta in.

lagbygget i Halmstadsbutiken är väl sammansvetsat. Tre personer utgör stommen och till det en del extrapersonal vid behov. Litenheten gör att de känner varandra utan och innan. Nu fortsätter de att coacha kunderna till rätta i ny butikslokal på en mer central placering på Storgatan 29.

– Tidigare låg vi på en liten sidogata och en del kunde ha lite svårt att hitta in. Men nu kan ingen längre springa förbi, gissar butikschefen Jacob Wakander. Kunderna kommer också kunna ha bättre överblick i den nya butiken som gått från dubbla plan till bara ett, med samma kvadratmeteryta som tidigare. En annan nyhet är ett nytt ”Fjällräven corner” med ett större och mer välsorterat Fjällrävensortiment. Utmaningen för en liten butik ligger ofta i att hantera alla produktområden och kunna möta alla sorters kunder.

– Eftersom vi är en så liten personalstyrka krävs det att vi kan mycket om allt, förutom våra egna favoritaktiviteter. Det gäller att läsa in sig noga på alla nyheter, material och produkter i sortimentet. Just nu förbereder sig butiken på högsäsong. Sommaren är het i Halmstadstrakten.

– Så är det. Sommaren är vår absoluta peak. Men våren kan också locka mycket folk, om värmen har kommit och folk blir sugna på att vara ute så brukar vi märka av det i butiken.

Finns det någon särskild grupp som dominerar bland kunderna?
– Vi har en ganska bred publik, men många här har båt så vi säljer ganska mycket tillbehör för båtlivet. Och så har vi faktiskt många fjällvandrare som älskar att åka norrut på semestern.

I Halmstadstrakten är det aldrig långt till vattnet. Välj mellan att paddla, vandra eller åka båt. Här följer personalens tre främsta tips.

1. Vackert för ögat

Vandra gärna runt i naturreservatet Danska fall, ett enormt naturskönt område som är väldigt lättåtkomligt. Skogarna här är perfekta för att spendera en vårdag. Vattenfallet är en riktig publikmagnet.

2. Paddla i Lagan

Halland har många fina paddelvatten. Lagan är ett av dem. Miljöerna här är historiskt intressanta och vattnet kantas av många fina vindskydd. Funkar fint för både dagsturer och weekendturer.

3. Ta båt till Väderön

Du ska inte missa Hallands Väderö. Det går båt ut till ön från Torekov söder om Halmstad. Skälen är många, men här finns bland annat ett rikt naturliv, en frodig fauna och en spännande historia.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 112 artiklar till inom " Blogg, Familjeäventyr, Paddling, Vandring"