BLOGG, VANDRING

Personalens utflyktstips kring Umeå

I början av maj blev anrika Utebutiken i Umeå en Naturkompanietbutik. Både nya och gamla kunder kommer känna sig som hemma. Här tipsar butikschef Pelle Unosson dig till tre av Umeås bästa utflyktsmål.

Omgivningarna runt Umeå bjuder på fin vandring och friluftsliv, i både gammelskog och skärgårdsmiljö.

1. Vandra stadsnära

Tavelsjöleden börjar i utkanten av Umeå och löper genom ett väldigt fint område med tallmor, bäckar och sjöar, ovanliga blommor, grottor och höga berg med fantastiska utsikter. Den är en trevlig led på cirka fyra mil, vilket ger en till två övernattningar. Perfekt som uppvärmning om man senare ska ut och fjällvandra.


Leden bjuder på många naturupplevelser som tallmor, sjöar, grottor och höga berg med fantastiska utsikter.

2. Besök Nationalparken

Björnlandet ligger tiotalet mil inåt landet och har en av Sveriges mest värdefulla urskogar. Om man vill visa barnen riktig skog, inte produktionsskog, är Björnlandet fantastiskt. Det finns nyrustade timrade stugor att övernatta i och fina utsiktspunkter.

I Björnlandet har du chans att se mård.

3. Gör en dagsutflykt

En fin dagsutflykt är Norrbyskär, några mil söder om Umeå. Här låg ett sågverk på 1890-talet och samhället är väl bevarat
– det är som att gå runt i ett museiområde. Dessutom finns det ett värdshus, en höghöjdsbana och klätterväggar för barn.

Besök gärna butiken i Umeå så bjuder vi på fler friluftstips.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 112 artiklar till inom " Blogg, Vandring"