BLOGG

Stairmaster deluxe

Har precis testat en led uppför Grouse Mountain i Vancouver som heter Grouse Grind. En vandringsled som mer bör benämnas som en lång trappa, närmare bestämt 2 830 trappsteg. Leden är 2,9 kilometer lång, en stigning på 853 meter och genomsnittlig lutning på 30 grader.

Längs vägen är det allt från trappsteg av stockar, sten och av virke. Runt om är det gammal och hög skog, någon utsikt längs vägen är det inte att tala om (kanske för att jag stirrade rakt in i och fokuserade på nästa trappsteg…). Ju högre upp man kommer desto kallare blir det och i slutet av leden var det rikligt med snö kvar.

Väl uppe på ”the peaks plateau” var det gott om skidåkare som uppenbarligen vägrade att inse att det är sommar. Om du är sugen på ett rejält träningspass mitt i Vancouver så kan jag varmt rekommendera detta. Tänk på att det är kallt på toppen, om du vill pressa dig bör du börja i shorts och bra trailrunningskor, ta med ombyte. Man kan givetvis gå ned igen men linbanan är att föredra. Går man i rask takt utan paus så tar det drygt 1 timme och då är man rätt mör när man kommer upp. 1,5 till 2 timmar bör man räkna med om man tar det lugnt. Det officiella rekordet är 24 minuter. Jag var dessvärre inte i närheten av rekordet…

I linbanan på väg ned med möra ben

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR