BLOGG, FRILUFTSUTRUSTNING, HISTORIEN OM

Svenska Primus firar 125år

Legendariska svenska Primus firar 125år

Det svenska företaget Primus har tillverkat produkter för utomhusbruk sedan 1892. Idag är de kända för sina pålitliga, säkra och innovativa produkter – huvudsakligen tillverkade i Europa – som gör att människor trivs med sina små, såväl som stora, utomhusäventyr. Man fokuserar på att utveckla miljövänliga, lättanvända och lätta (vikt) produkter. Följ med när Primus 125 år långa historia berättas!

1892 skapade F.W. Lindqvist och J.V. Svenson världens första sotfria fotogenkök i sin lilla smedja i centrala Stockholm. De kallade det träffande nog för Primus (som betyder först). Snart blev namnet synonymt med ”säkra och tillförlitliga fotogenkök” och Primus blev det självklara valet för de äventyrare som gav sig iväg på de första bergsbestigningarna och krävande expeditionerna, inklusive Roald Amundsen, den första människan som nådde Sydpolen, 1911.

1999 öppnade Primus sin fabrik i Tartu, Estland. Härmed möter man efterfrågan och lever upp till leveranstider, samt garanterar den högsta möjliga kvalitetsstandarden. Primus engagemang för ”Europa” är fortfarande en självklarhet. Idag är Primus den enda kvarvarande tillverkaren som fortfarande producerar friluftskök i Europa. Varje steg, från första design till slutlig produktion, görs internt på R&D-anläggningen såväl som ute på fältet. Varje produkt genomgår omfattande testning och noggrann kvalitetskontroll, vilket inkluderar tändning av varje friluftskök innan det lämnar fabriken.

Primus CEO Lars-Ola Brolinson kommenterar: ”När vi utvecklar nya produkter baseras detta på genuin kärlek, passion och respekt för friluftslivet och aktning för naturen. Baserat på 125 års erfarenhet, teknisk expertis, förstklassig ingenjörskunskap och användandet av hållbara material, fortsätter vi att tillverka produkter som blir dina livslånga och ytterst pålitliga ägodelar. Vi är idag fast etablerade som ett internationellt varumärke och våra produkter distribueras nu i över 60 länder. Vi är också stolta över vår världsomspännande tillgänglighet på reservdelar och service. Just nu arbetar våra ingenjörer med att utveckla nya produkter för 2018. Det är spännande tider framöver och vi fortsätter att ”hålla lågan brinnande”.

Titta på Primus produkter >>

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 112 artiklar till inom " Blogg, Friluftsutrustning, Historien om"