BLOGG, NATUR OCH MILJÖ

The leftover project

Tretorn och Naturkompaniet lanserar gemensam regnjackskollektion vid namn The Leftover Project. Samarbetet är sprunget utifrån en ömsesidig kärlek till den urbana naturen samt en delad passion för ansvarsfull produktion och försäljning.

Kollektionen som landar i butik 25:e augusti 2016 är till 95 % skapad av återanvänt material. Man har använt överblivna tyger och produktionsrester från andra producenters produktion – material som av fabrikerna klassats som förbrukade och därmed skulle förstöras. Tretorn och Naturkompaniet beslöt sig för att köpa upp utvalda restlager och återanvända dem för att skapa en limiterad kollektion med regnjackor. Namnet på kollektionen blev därmed – The Leftover Project –  

”Samarbetet växte fram under långa samtal när vi diskuterade hur vi skulle kunna skapa en mer ansvarsfull produktion och återförsäljarrelation. Det här är det första steget i en resa för att gemensamt skapa en ny kategori regnkläder” säger Fredrik Ekström, Europeisk kommunikationschef på Tretorn.

Kollektionen är ett första steg i ett samarbete för att skapa regnkläder med lägre ekologiskt fotavtryck utan att för den delen tulla på stil och design.

Kollektionsbeskrivning

Kollektionen består av en parkasjacka i unisexmodell som kommer i 8 färger. Alla färger är limiterade och varje jacka är numrerad för hand. Modellen är förlängd med ett parkassläp baktill. Huvan är extra djup och tredelad, med förstärkt front, vilket ger en tydligare siluett och extra regnskydd. Kragen är utrustad med innerfoder vid hakan för ökad komfort samt en mickhållare för att hålla telefonens headset undan regnet. Fickorna är förhöjda och i vänster ficka ryms en mobiltelefonficka med öppning för att koppla headset direkt till kragen. Jackan har tvådelad dragkedja bakom en skyddsklaff för mer proper front. Alla sömmar är svetsade för total vattentäthet.

Se jackorna här >> 

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 110 artiklar till inom " Blogg, Natur och miljö"