BLOGG, PADDLING, VANDRING

Välkommen till äventyret

Peter Persson välkomnar dig till äventyret!

Hans blogg om vildmarksäventyr har tusentals läsare. Han tar oss med till Tasmaniens täta regnskogar – och rapporterar från månadslånga paddlingar i Alaskas och Yukons vildmarker. Nu tar han med oss till några av Sveriges sista fjällnära urskogar och visar i sina youtubefilmer vad vi håller på att förlora.

Projektet ”De stora skogsäventyren”

Peter Persson är precis hemkommen från en veckolång tur i ett urskogsområde i Hotagens naturreservat på gränsen mot Norge i nordvästra Jämtland. Det är det andra äventyret av flera som han kommer att göra i några av Sveriges få kvarvarande gammelskogar. Projektet kommer att pågå fram till årsskiftet 2017/2018.

Peter arbetar på Naturkompaniets markandsavdelning i Stockholm där han ansvarar för den digitala markandsföringen. När han inte är på kontoret är han ofta ute och testar kläder, tält, kök och andra friluftsprodukter ur Naturkompaniets sortiment under sina äventyr. Peter driver också hemidan inivildmarken.se där han delar med sig av sina strapatser och starka naturupplevelser. På Youtube kan ni dessutom se alla hans videodagböcker från äventyren. Stilen är oftast lättsam, spontan och äkta – och som alltid med fokus på äventyret. Men här finnas en hel del matnyttiga tips, till exempel hur man väljer lägerplats eller gör upp eld när det är blött.

På senare tid har Peter dock börjat ta upp lite allvarligare frågor. Det ska inte bara handla om häftiga resor och upplevelser, menar han. – I Sverige är vi generellt ganska miljömedvetna, men vi har ett ohållbart skogsbruk. Vi är riktigt dåliga på att bevara värdefull skog vid en internationell jämförelse. Stora sammanhängande naturskogar finns nu bara på en handfull platser i landet och unika arter försvinner i rask takt. Vi vet mer om regnskogarna än om våra egna urskogar.

Peter tycker att han kan bidra till debatten på sitt sätt; genom att göra det han är bra på, nämligen att ge sig ut på äventyr, berätta och inspirera. Och det kommer han göra. Det blir åtminstonde ytterligare fyra veckolånga besök under 2017 i urskogsområden som Tunturit, Pärlälven, Pessinki och Jougdadalen. Han kommer att ta sig fram på fötter, i kanot och på snöskor. Här kan ni se hans senaste film ur serien ”De stora skogsäventyren”.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 112 artiklar till inom " Blogg, Paddling, Vandring"