BLOGG, VANDRING

Vårda, reparera och tillverka din utrustning

Ingen utrustning är så bra att den inte behöver lite uppmärksamhet och vård då och då. Alla maturmaterial som tex läder, trä, bomull är dessutom levande material som kräver underhåll för att bibehålla sin känsla och sin livslängd. Det är också viktigt att din utrustning har en kvalité som är möilig att reparera eftersom vi ju inte vill bidra till något slit-och-släng samhälle.

Att se över och vårda sin utrustning inför en utfärd eller resa är ett trevligt ”pyssel” som ytterligare förstärker känslan av äventyr. Ännu viktigare är förstås en liten översyn direkt efter hemkomsten. Kängor behöver smörjas, remmar ska kanske bytas ut, vävar impregneras och detaljer kompletteras eller förbättras. För dessa ändamål har vi ett sortiment av bra impregneringsmedel till dina skor och kängor, linor och tätningsmedel, spännen och remmar samt tältpinnar och linsträckare. Vår personal erbjuder också en väldig massa goda råd och tips.

Många kommer upptäcka nya behov under turer och resor. Därefter bygger man på och kompletterar sin utrustning efterhand. På så sätt blir utrustningen mycket individuell och personlig. Inte mycket är standard men väl lösningar man provat sig fram till och vet fungerar.
Med erfarenheten föds ofta enkelheten – det enkla är det sköna. en produkt är fulländad först då inget mer finns att ta bort enligt Patagonias grundare, Yvon Chouinard. 

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 112 artiklar till inom " Blogg, Vandring"