BLOGG, FRILUFTSUTRUSTNING

Veckans produkttips

BioLite Campstove 2

BioLite är företaget som brinner för smart design och, inte minst, ständig energiförsörjning, överallt. Deras första revolutionerande produkt var BioLite Campstove, ett portabelt kök som eldas med naturliga material och som samtidigt producerar energi. Nu har succéprodukten kommit i en uppdaterad version som genererar 50 % mer ström än sin föregångare.

Idén med Campstove är att du, samtidigt som du lagar din mat också ska kunna alstra den energi som skapas i samband med detta . Med den energin, som lagras i kökets inbyggda batteri på 2600mAh kan du sedan ladda din elektroniska utrustning.

Tack vare kökets inbyggda fläkt, som blåser in luft i elden, så skapas en effektivare och renare förbränning. Detta innebär inte bara att rökutveckling minskar på grund av att temperaturen blir högre utan även att energiproduktionen blir mer effektiv. Köket kan koka upp en liter vatten på 4,5 minuter vilket är jämförbart med ett gaskök, med den fördelen att du med detta kök inte behöver köpa bränsle. Istället blir eldandet av naturligt bränsle ett helt fosil-fritt alternativ.

Den största nyheten med Campstove 2 är så klart att den är mycket mer effektiv än sin föregångare. Sedan har produkten även uppdaterats med en LED-panel där du kan läsa av hur mycket ström som finns kvar i batteriet, hur mycket ström som genereras samt vilken inställning fläkten står på. Med köket följer också BioLite Flexlight, en lampa på 100 lumens med steglös dimmer som skapar en härlig atmosfär i lägret.

Så missa inte en av vårens hetaste nyhet. BioLite Campstove 2.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 111 artiklar till inom " Blogg, Friluftsutrustning"