BLOGG, FRILUFTSUTRUSTNING

5 hållbara skaljackor 2018

På Naturkompaniet är vi noggranna med att alltid välja ut endast de bästa produkterna. Både för dig och miljön. Därför har vi jobbat hårt med att ta fram ett stort sortiment skalplagg med fluorkarbonfri impregnering. Här presenterar vi några av favoriterna.

1. Tierra Back Up Jacket Gen.3 (2999 kr)

Superlätt och packbar skaljacka för användning vår, sommar och höst. Praktiska detaljer som ventilation i sidorna, justerbar huva och högt placerade frontfickor. Komfortabel passform som ger rörlighet till vandring, cykling och andra aktiviteter som du vill utöva trots blåst och regn. Jackans minimala packvolym gör den smidig att alltid ha med sig i väskan, vardag som fritid. Fluorkarbonfri impregnering och bluesigncertifierade material.

2. Haglöfs Eco Proof Jacket (2999 kr)

Skaljacka med innovativ, hållbar design. Skapad med miljö i fokus då varje del smidigt går att laga. Till dess och därefter skyddar jackan dig mot regn, blåst och oväder på alla äventyr.

3. Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket (4999 kr)

Högfunktionell trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell. Minimalistisk utformning med fast huva, lättillgängliga bröstckor och ventilation i sidan.

Precis som övriga kläder i Keb Eco-Shell-kollektionen är denna jacka utvecklad med höga krav på hållbarhet. Därför används fluorkarbonfri impregnering och skalmaterialet är i polyester rakt igenom, både återvunnen och vanlig, vilket gör plagget väl förberett för framtida återvinning. Alla utsläpp som uppstår vid produktion och transport är klimatkompenserade.

4. Houdini BFF Jacket (3499 kr)

Smidig och lätt skaljacka. Vatten- och vindtät med hög ventilationsförmåga. Tvåvägsdragkedja i front och ventilation under armarna. Designad för att ge full rörelsefrihet och komfort under årets alla aktiviteter.

Med BFF jacket har Houdini tagit fram en jacka med så låg miljöpåverkan som möjligt utan att tumma på kvaliteten och funktionaliteten. Membranet är återvinningsbart och helt fluorkarbonfritt och DWR behandlingen är fri från högfluorerande ämnen. Designen är stilren med en passform som ger rörelsefrihet och smidighet vid aktivitet.

5. Marmot Minimalist Jacket (2199 kr)

Klassisk regnjacka för den dedikerade friluftspersonen, Minimalist är en lätt och avskalad regnjacka i Gore-Tex Paclite. Tillverkad av återvunnet material med fluorkarbonfri impregnering. Vind, vattentät och ventilerande. Två handfickor med dragkedja, justerbar huva och kardborre i ärmslut. Ventilation i sidorna och lätt, smidigt material som är framtaget för att vara på packbart som möjligt. Perfekt jacka att alltid ha i väskan för att ta fram när vädret kräver, oavsett om du cykelpendlar, är ute på resa eller vandrar.

Impregnera dina skalplagg med Organo Tex

Unik impregnering som funkar på alla dina vattentäta funktionsplagg men även på andra textilier som bomull, fleece och ull. Bäst resultat uppnås på syntetmaterial som polyester eller polyamid. Impregneringen är helt utan fluorkarboner, lösningsmedel och andra potentiellt hormonstörande ämnen.

Impregneringen är framtagen och tillverkad i Sverige av miljöteknikföretaget OrganoClick, den är biologiskt nedbrytbar inom sju dagar. En flaska räcker till 5-6 plagg eller 10-12 kvadratmeter beroende på hur tyget absorberar.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 15 artiklar till inom " Blogg, Friluftsutrustning"