ÄVENTYRET RUNT HÖRNET, BLOGG

Bästa utflyktsmålen i Haparanda

Nisse Hietala är butikschef sedan två år tillbaka. I outlettäta Haparanda ser han att Naturkompaniet har en stor fördel jämfört med konkurrenterna.
– Hos oss är halva butiken outlet och sedan har vi det ordinarie sortimentet också. På det sättet är vi unika jämfört med de andra kedjorna som har outletbutiker här, säger han.

Butiken är Naturkompaniets nordligaste utpost vilket gör att många kommer långväga för att handla. Ungefär fyrtio procent av kunderna reser över gränsen från Finland.
– Byxor är det vi säljer överlägset mest av och finländare står för en jättestor del av den kakan. Fjällräven är hett i Finland och man kan nästan alltid räkna med att det är det första de kollar på när de kommer in i butiken, säger Nisse.

Alla som arbetar i butiken talar både svenska och finska och vid kassan finns Magasin 365 på båda språken (den senare från Naturkompaniets finska systerbolag Partioaitta.)
– Det är väldigt uppskattat av våra finsktalande kunder, säger Nisse. Efter ett par år i butiken känner han också igen fler och fler av kunderna.
– Jag upplever att vi har fått fler stamkunder och antalet 365-medlemmar har ökat jättemycket, säger han.

Har du märkt av några nya trender i er butik?
– Jag märker att allt fler yngre vill köpa grejer med bra kvalitet. Det kommer sextonåringar som parkerar epatraktorn här utanför och har sparat ihop till ett par Fjällrävenbyxor eller en
dunjacka, säger han.

Haparanda skärgård lockar med vacker natur och avkoppling året runt. Här är tre tips du inte får missa om du besöker Haparanda.

1. VANDRA PÅ SANDSKÄR
Sandskär är det vackraste stället i skärgården. Ön är en del av Haparanda skärgårds nationalpark. Kom hit med båt eller kajak på sommaren och med skoter på vintern. Övernatta i stuga eller tält och avsluta dagen med en bastu.

Strålande utsikt från flygsandsdynerna på Sandskärs sydsida.

2.UTFLYKT TILL SESKARÖ
Tjugo kvadratkilometer stora Seskarö är en annan otroligt fin ö. Det är broförbindelse dit och ön passar perfekt till dagsutflykter. Här finns en fin naturstig och många små stränder. Camping och värdshus på somrarna och skidspår på vintern.

Bron till Seskarö.

SKIDOR FRÅN RIEKKOLA
Vintertid dras det skidspår från det fina friluftsområdet Riekkola-Välivaara söder om Haparanda ut i skärgården till ön Hanhinkari och tillbaka. Lättillgängligt för alla som har ett par skidor och jättemysigt att packa med sig fika och åka ut.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 15 artiklar till inom " Äventyret runt hörnet, Blogg"