BLOGG

Expedition Kanada – del 2

Expedition Kanada – del 2

Nu är det endast 4 dagar kvar tills vår webbredaktör Peter Persson ger sig iväg till Kanada. Det är en hel del utrustning som ska med och allt måste gås igenom mycket noga innan avfärd. Peter kommer att paddla en uppblåsbar kanadensare av märket Gumotex.

– Ihoppackad är den inte större än en 80 liters ryggsäck vilket gör den mycket enkel att transportera. Säger Peter.

Det är även en hel del elektronisk utrustning som ska med: Systemkamera, videokamera, GPS, telefon och nödsändare. För att slippa massa extra batterier i packningen väljer Peter att ladda sin utrustning med solenergi istället. En kraftfull men smidig solpanel från Brunton får följa med på turen. Panelen kan antingen fästas på kanoten eller läggas utanför tältet, och eftersom det är midnattsol även i Kanada, kan utrustnigen laddas dygnet runt.

I Kanada finns ca 25.000 grizzlybjörnar och ca 400.000 svartbjörnar. Detta ställer krav på människors friluftskunskaper. Peter måste förvara mat och sopor minst 100 meter från tältet för att vara på den säkra sidan. Han har även med sig pepparspray och knallskott för att skrämma iväg en eventuellt nyfiken björn.

– Nu ska man inte överdriva riskerna. Björnen är normalt sett ett skyggt djur som springer när den känner lukten av en människa. Ett sunt förnuft och grundläggande friluftskunskaper kommer man långt med. Säger Peter.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 0 artiklar till inom " Blogg"