BLOGG

Flytta ut julen

Fler högtider förtjänar att komma ut i friska luften. Vi har tipsen som gör helgerna till ett äventyr.

1) Vintrigt smörgåsbord
Julgröten, glöggen, korvgrillningen, eller varför inte hela julbordet?
Det mesta smakar bättre utomhus, så passa på. Gå till någon favoritplats, tänd en brasa (om möjligheten finns). Kläder efter väder och ta med något att sitta på så ni inte blir kalla. Duka upp, hugg in och glöm inte bort att sjunga några julsånger för skogens alla djur.

2) Dansa runt granen
Trotsa vintern och släpp ut alla små grodor och rävar i det fria. Hitta en lagom stor och dansvänlig gran (eller annat lämpligt träd). Hjälps åt att pynta grenarna fint (glöm inte att ta med pyntet hem efteråt) och kör alla de klassiska jullekarna utomhus. Om det har funkat på midsommar under alla år så borde det funka minst lika bra på julafton.

3) Gå på klappjakt
Låt tomten gömma några av julklapparna ute i hemmaskogen eller i trädgården och fixa en skattjakt i stället för den vanliga julklappsutdelningen. Tomten får följa med som skattjaktsledare så behöver hen inte känna sig utanför. Ta med pepparkakor och termosar med något varmt att dricka om letandet efter klapparna drar ut på tiden.

4) Ta ett julbad
Passa på att bli riktigt julfräsch med bastubad och vinterdopp. För de flesta av oss som inte har en egen sjönära bastu så finns det gott om allmänna bastur med badmöjligheter runt om i Sverige. Bjud med familj och vänner och svettas in julen tillsammans. Att sitta i bastun är också ett perfekt tillfälle att prata om gamla äventyr och planera nya.

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 15 artiklar till inom " Blogg"