BLOGG, NATUR OCH MILJÖ

Honung från Malmös tak

Honung från Malmös tak finns nu i våra Malmöbutiker

Vi presenterar nu lokalt odlad honung i våra butiker i Malmö. Ge bort som en fin present eller ta med och lyxa till det lite extra på utflykterna. Biodlingarna på Malmös hustak är ett initiativ av odlingsnätverket ”Odla i Stan.” Genom att vara i framkant och skapa nya sätt att föra in odling i stadslandskapet är Odla i Stan en stark aktör som bidrar till mer hållbar utveckling lokalt.

Biodlingen startade redan 2012 i enlighet med ekologiska principer. I biodlingen används endast KRAV-godkända medel för att förebygga och behandla sjukdomar. Honungen är aldrig upphettad och innehåller aldrig något tillsatt socker. Honung i sin finaste form helt enkelt!

Förutom att honung är väldigt gott har det även många hälsofrämjande egenskaper som gör det till en nyttigt alternativ för sötma i mat och bak. Det kan vara bra både i förebyggande syfte men även om en förkylning börjat ge sig tillkänna kan honungen lindra och bryta ner bakterierna för snabbare tillfriskning.

Honung från Malmös tak hittar du i våra Malmöbutiker på Stora Nygatan och på Södra Förstadsgatan.

Honungsshot med ingefära och citron – hjälper dig att hålla dig frisk och fräsch (0,5 liter).

0,4 liter vatten
50 g riven ekologisk färsk ingefära
1 dl honung
Saft från 1-2 ekologiska citroner

Riv ingefäran grovt och koka upp med vattnet i en kastrull. Låt sjuda i ca 20 min. Sila bort ingefäran och rör ner honungen när vätskan är fingervarm. Pressa citron och blanda ner citronsaften.

Häll i flaska med kork eller burk med lock. Låt svalna helt och förvara i kylskåp. Servera i små shotglas. Skaka flaska rejält innan servering.

Nöt- och dadelbollar med honung – energibomb perfekt att ha en som snacks under vandringen (ca 24 st).

3 dl cashewnötter
10 st urkärnade dadlar, delade i småbitar
3 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk honung
75 g smält choklad
2 dl riven kokos
Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt dadlar, kakao, kokosolja och honung. Mixa tills massan kan formas som bollar. Smält chokladen. Rulla bollarna i chokladen och sedan i kokos. Ställ i en burk med lock i kylen innan servering.

Andra somriga recept med honung:

Fläderpannkakor med honung >>
Läskande honungslemonad med ingefära >>
Honungmusli >>

KOMMENTARER

LIKNANDE ARTIKLAR


+ 15 artiklar till inom " Blogg, Natur och miljö"